Veselības vingrošana ir nodarbība vingrošanas zālē, kurā ar dažāda inventāra palīdzību (terapijas bumbas, nūjas, hantelītes, gumijas) tiek pielietoti vispārattīstošie un speciālie, dinamiskie un statiskie vingrojumi, kas nostiprina galvenās muskuļu grupas, stabilizē locītavas, mazina muskuļu disbalansu, atvieglo muguras un locītavu sāpes.

Veselības  vingrošanas mērķis ir pareiza fiziskās veselības attīstīšana. Nodarbības laikā tiek veicināta simetriskas stājas veidošanās. Tiek sekmēta lokanības, veiklības un koordinācijas attīstīšanās, kā arī fiziskās izturības uzlabošana un līdzsvara attīstīšana.

Veselības vingrošana lieliski uzlabo asinsrites, elpošanas un gremošanas sistēmu darbību, stimulē centrālo nervu sistēmu. Tā ir gan droša un efektīva veselības profilaksei un ārstēšanai, gan uzlabo ķermeņa vispārējo fizisko sagatavotību, kas vajadzīga ne tikai sportā, bet arī ikdienas dzīvē. Vingrojumi nodrošina mugurkaula veselības profilaksi, lai saglabātu stingras mugurkaula saites un vingru muguru.

Veselības vingrošanas laikā muguras vingrojumi ir orientēti uz noteiktu muskuļu un saišu pareizu nodarbināšanu ārstnieciskos nolūkos.

Veselības vingrošanas nodarbības paredzētas sēdoša darba darītājiem, cilvēkiem ar mazkustīgu dzīvesveidu, mugurkaulāja saslimšanu profilaksei, kā arī jau pie esošām mugurkaulāja saslimšanām. Izmantojot koriģējošus vingrojumus, var samazināt vai novērst dažādas ķermeņa deformācijas, piemēram, nepareizu stāju.

Veselības vingrošana veido skaistu, proporcionālu augumu un aizkavē novecošanos, tādejādi pagarinot cilvēka mūžu!

Atbalsītāji