Funkcionālais treniņš sagatavo cilvēku dzīvei, ikdienišķām un neordinārām situācijām. Tā ir iespēja izkustēties, uzlabot pašsajūtu, pašapziņu un sagatavoties jauniem izaicinājumiem gan ikdienā, gan sportā.

Funkcionālajā treniņā īpašs uzsvars tiek likts ķermeņa dziļās muskulatūras stiprināšanai. Tajā tiek izmantots arī dažāds invetārs. Šī treniņu sistēma ietver sevī trīsdimensionālus vingrojumus. Tas nozīmē, ka ķermenis darbojas dažādās plaknēs – uz priekšu un atpakaļ, sānis un griežoties. Šajā treniņā, tāpat kā ikdienā – ķermenis darbojas kā viens vesels, nevis katra muskuļu grupa atsevišķi, jo lielākajā daļā vingrinājumu cilvēks atrodas nestabilā stāvoklī. Vienā vingrinājumā iespējams trenēt gan ķermeņa augšdaļu, gan apakšdaļu, tādā veidā patērējot vairāk kalorijas. Tā tiek tonizētas galvenās muskuļu grupas un paātrināta vielmaiņa.

Funkcionālais treniņš palīdz uzlabot koordināciju un stabilitāti. Lai noturētu stabilitāti, jābūt trenētam ķermeņa centram, kas savieno ķermeņa augšdaļu un lejasdaļu. Šī treniņu sistēma ļauj veikt ikdienas un sporta aktivitātes drošāk, kvalitatīvāk, pārliecinošāk un nekaitējot sev. Katram vingrojumam ir vairākas sarežģītības pakāpes, tāpēc funkcionālais treniņš ir piemērots gan iesācējiem, gan profesionāliem sportistiem.

Treniņā mērķtiecīgi tiek attīsts spēks, lokanība, izturība, līdzsvars un koordinācija, nostiprināta kardiovaskulārā sistēma. Tiek uzlabota stabilitāte mugurkaulā un locītavās, uzlabojas ķermeņa izjūta, propriocepcija jeb dziļā jušana, Funkcionālais treniņš palīdz izvairīties no sāpēm un pasargā no traumām. To izmanto arī rehabilitācijā un mājās.

Atbalsītāji